fbpx

 

Aplikacija konturno rezane naljepnice

Kako postaviti rezanu foliju na metalnu površinu ili staklo (npr. radno vrijeme ili logo koji se često mogu vidjeti na staklenim vratima na ulazak u poslovni prostor)? Naljepnica dolazi u tri dijela. Gornji sloj je prozirna ili bijela transferna folija, donji sloj je bijeli podložni masni papir, a između njih se nalazi Vaša konturna naljepnica.

 

Važno! Prije ljepljenja naljepnice, podlogu treba dobro očititi i odmastiti. Ukoliko ste zid nedavno bojili, nemojte naljepnicu postavljati minimlano 10 dana dok se zid u potpunosti ne osuši. Ako je u pitanju staklo, očisite klasičnim sredstvima koji su vam na raspolaganju. Preporučljive podloge za ljepljenje su obojani zidovi, lakirani ili ljepljeni namještaj i kuhinje, kupaonski elementi, staklo, lim, metali, vozila, ravne podne podloge, pločice i slično. Ne preporuča se aplikacija na grube zidne površine (fasade, žbuke, sep podloge, ...) . 

 

KORAK 1: Izmjerite i pozicionirajte mjesto, zatim zalijepite gornji rub naljepnice cijelom širinom sa piktrakom kako bi fiksirali željenu poziciju.

 

KORAK 2: Krenite iz jednog kuta gdje ste zaljepili pik traku sa odvajanjem folije sa podložnog papira, odljepite cca. 1/3 do 1/2 naljepnice sa podložnog papira, a višak podložnog papira preklopite ili odrežite skalpelom/škarama.

 

KORAK 3: Uzmite špahlicu ili karticu obloženu krpom i krenite ljepiti od početka naljepnice prema sredini da bi fiksirali naljepnicu (jednom rukom primite podložni papir, a drugom upeglavajte naljepnicu na podlogu u smjeru lijevo-desno), a nakon toga krenite od sredine prema rubovima dok naljepnica nije zalijepljena do kraja za površinu. Pazite da nema neravnina i mjehurića zraka.

 

KORAK 4: Ravnalicom ili kreditnom karticom čvrsto prijeđite preko transfer folije (samo na području grafike) kako bi se ljepilo maksimalno aktiviralo.

 

KORAK 5: Maknite ostatak pik trake koja drži naljepnicu, te maknite pažljivo transfer foliju (odozgo prema dolje) pri čemu treba paziti da transfer folija ne povlači za sobom naljepnicu. 

 

KORAK 6: Ravnalicom, krpom, ubrusom ili kreditnom karticom  prijeđite čvrsto preko cijele naljepnice, pazite da prilikom prelaska ne oštetite foliju.

 

KORAK 7: Čistom krpom prijeđite preko cijele naljepnice kako bi ju očistili i otklonili zaostale mjehuriće zraka te evntualne packe od prstiju.

 

 

Termotisak na majice i dresove

Lasersko izrezivanje i graviranje štambilja pločica privjesaka reklama

Konica Minolta digitalni tisak malog formata vizitke posjetnice letci plakati brošure pozivnice zahvalnice diplome

Izrezivanje naljepnica i folija

XXL print velikog formata naljepnice plakati banneri cerade posteri eko solventni tisak